GAZİANTEP ALES KURSU

GAZİANTEP ALES KURSU

Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi, 30 yıllık eğitim geçmişi ve tecrübesiyle ALES alanında Gaziantep’in lider hazırlık kursu olma konumunu koruyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğtimi Giriş Sınavı ALES, akademik kariyer yapmak isteyen lisans mezunlarının girmesi gereken bir sıralama sınavıdır. İlgili mevzuat gereği üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda; yurt içinde lisansüstü eğitime başlarken ve yurt dışına master eğitimi için gidecek adayların belirlenmesinde kullanılacak puanların elde edildiği bir sınav sitemidir. Birçok gelişmiş ülkede de ALES benzeri sınavlar yapılır. Bunların en yaygınları GMAT ve GRE’dir. ALES’in mantık açısından GRE’ye benzediği söylenebilir. ALES’in

ALES’e Kimler Katılabilir?

Lisans programlarının mezunlarıyla herhangi bir lisans programında eğitim gören herkes ALES’e başvurabilir. Yurtdışı lisans programlarından mezun kişiler denklik almışsa onlar da ALES’e girebilir. ALES’te herhangi bir yaş sınırı yoktur. Gaziantep, dört üniversitesi ve diğer üniversitelerden mezun binlerce öğrencisiyle ALES’te iddialı bir kenttir.

ALES’in İçeriği Nedir?

ALES bilgiyi ölçmez. Adayların Türkçe ve Matematik alanlarında hızlı düşünme, okuduğunu anlama, problem çözme, süreyi etkin ve verimli kullanma, çözüm stratejileri geliştirebilme gibi becerilerini ölçer. Sınav tüm adaylar için 50 Türkçe (ALES Sözel Testi) ve 50 Matematik (ALES Sayısal Testi) sorusundan oluşmaktadır. Sınav süresi 150 dakikadır.

Sözel testinin yokladığı beceriler şunlardır: Sözcük, söz öbekleri, cümlede ve parçada anlam; parçanın ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerini belirleme, cümle ve paragraf oluşturma, mantıksal akıl yürütme (sözel mantık)…

Sayısal testinin yokladığı beceriler şunlardır: Temel matematiksel işlemler, problem çözme, geometrik ilişkileri görme ve yorumlama, sayısal akıl yürütme, temel sayısal ilişkiler…

Unutulmamalıdır ki ALES bilgiyi ölçen değil, bilgiyi kullanarak problem çözmeye dayanan bir sınavdır. Temel amacı akademik kariyer düşünen adayların mantıksal muhakeme potansiyelini ortaya koyabilmektir. Bu alanda Gaziantep ALES kursu olarak Gazikent Yargı Akademinin Türkçe ve Matematik zümrelerinin hazırladığı ders programıyla başarının uzak olmadığını söylemek gerekir.

ALES Sonuçları Kaç Yıl Geçerlidir?

ALES sonuçları sınav tarihinden itibaren 5 yıl geçerlidir. Bu süre zarfında puanınızı yükseltmek için tekrar sınava girebilirsiniz. Bu durumda elinizdeki en yüksek ALES sonucu geçerli olacaktır. Geçmiş puanlarınızı yükseltmek ve rakipleriniz karşısında sıralamanızı yükseltmek için de Özel Gazikent Yargı Akademi Gaziantep ALES Kursu yanınızda.

ALES Puan Türleri ve Test Ağırlıkları Nelerdir?

ALES Sayısal Puanı: %75 Sayısal + %25 Sözel

ALES Sözel Puanı:%75 Sözel + %25 Sayısal

ALES Eşit Ağırlık Puanı: %50 Sözel + %50 Sayısal

Görüldüğü gibi sayısal puan türüne ihtiyacı olan bir adayın sözel testinde de başarılı olması, sözel puan türüne ihtiyacı olanların ise mutlaka sayısal testinde de varlık göstermesi gerekmektedir. Aksi halde kendi alanı dışındaki testi çözmeyen aday rakiplerinin %25 gerisine düşebilmektedir. Eşit ağırlık puan türüne ihtiyacı olan adaylar içinse sözel ve sayısal testleri eşit öneme sahiptir.

Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi, eğitim alanındaki 30 yıllık deneyimiyle Gaziantep ALES Kursu alanında liderliğini sürdürüyor. ALES’te başarı için bize gelin, profesyonel eğitim kadromuzun ALES’e özel hazırladığı ders ve çalışma programıyla rakiplerinize fark atın.

Paylaş:
Blog Hakkında Yorumlarınız

Yorum Yapmak için sitemize üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yorumlar

    Henüz Yorum Yapılmamış... İlk Yorumu Sen Yap


Üye GİRİŞ