GAZİANTEP KPSS KURSU

GAZİANTEP KPSS KURSU

Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi, 30 yıla dayanan köklü geçmişiyle KPSS alanında Gaziantep’in lider eğitim kurumu olmayı sürdürüyor. KPSS’ye Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi ile hazırlanın, memur olma şansınızı riske atmayın. Kurumumuz deneyimli eğitimci kadrosu, Yargı Akademi Yayınlarının birbirinden kaliteli ders materyalleri ve başarı odaklı eğitim politikası ile sizi memur yapabilmek için haftanın yedi günü hizmet veriyor.

KPSS, devlet kurumlarında memur olmak isteyenlerin girmek zorunda olduğu bir sıralama sınavıdır. Bu sınavın mezuniyet alanına veya kadro unvanına göre farklı uygulamaları vardır:

KPSS A KADROLARI

KPSS-A Grubu; müfettiş yardımcılığı unvanından uzman yardımcılığına kadar çok geniş kapsamlı bir kariyer kadrosudur. Bakanlıkların uzman personel ihtiyacını karşılamak için alım yaptıkları bir alandır. KPSS-A Grubu’ndan başvuracak tüm adaylar öncelikle KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür testlerine girerler. Daha sonra İİBF, SBF, Mühendislik ve Hukuk gibi fakülte mezunları KPSS Alan Bilgisi Sınavı’na girmektedirler. Bu sınavlar her yıl yapılır ve puanların geçerlilik süresi iki yıldır. Buradan alınan puanlar baz alınarak adaylar arasında sıralama yapılmakta ve bakanlıklar kadro için alım ilanına çıkmaktadır. Bakanlıklar kadro ihtiyaçlarına göre mülakat ve yazılı sınav yaparak alımlarını gerçekleştirmektedir. Ancak sıralamada üst sıralara yerleşmek ve yerini garanti etmek isteyen adayların KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür testinde ve Alan Bilgisi Sınavı’nda başarılı olmaları gerekmektedir. Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi, KPSS kursu olarak deneyimli eğitimci kadrosu ve köklü eğitim geçmişiyle A- Kadro için özel programlar hazırlamaktadır. Alan Bilgisi Sınavı’na hazırlıkta Ankara’dan gelen hocalarımızla sizleri en iyi şekilde sınava hazırlamaktayız.

KPSS A Grubu Adaylarının Başvurabileceği Kadrolar Nelerdir?

BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü Denetmen Yardımcısı

Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı

TBMM Uzman Yardımcılığı

Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı

Belediyelerin Müfettiş Yardımcılıkları

Stajyer Hazine Kontrolörlüğü

PTT Müfettiş Yardımcılığı kadrosu

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müfettiş Yardımcılığı

Gelir Uzman Yardımcılığı

Vergi Denetmen Yardımcılığı

Devlet Gelir Uzman Yardımcısı

Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı

Vergi Müfettiş Yardımcılığı

Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Maliye Müfettiş Yardımcılığı

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü

 

A Grubu adayları ayrıca SPK, BDDK, EPDK gibi bağımsız ve özerk kurum-kuruluşların kadrolarına da başvurabilmektedir.

 

KPSS B KADROLARI

B Grubu Sınavı’nın diğerlerinden farkı yalnız çiftli yıllarda yapılıyor olmasıdır. Yani bu sınav iki yılda bir yapılmaktadır. (2020, 2022, 2024…) Bu yüzden sınavın yapıldığı yıl iyi bir hazırlık süreci geçirmek çok daha önem kazanmaktadır. Herhangi bir lisans bölümünden mezun olanlarla sınavın yapıldığı yıl mezun olabilecek durumda olanlar KPSS-B sınavına başvurabilir.

KPSS-B kadrosu için P3 puanı kullanılmaktadır. Bu puanla merkezi atamalar yanında kurumsal atamalara başvurmak da mümkündür. P3 puanı KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür testlerinden alınacak sonuçla ölçülür. P3 puan türüyle başvurulabilecek bazı kurumlar şunlardır:

Gümrük Müsteşarlığı

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü

Makina Kimya Endüstrisi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Polislik (POMEM)

TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)

Maliye Bakanlığı

Adalet Bakanlığı Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma…)

T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü

Orman Genel Müdürlüğü

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü

Gaziantep’te memur olmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olan Gaziantep Özel Gaikent Yargı Akademi, KPSS kursu olarak KPSS-B kadroda da iddiasını sürdürüyor. Geç kalmadan siz de bu kervanda yerinizi alın.

KPSS ÖN LİSANS

KPSS Ön Lisans Sınavı da çiftli yıllarda yapılmaktadır. Bu sınavda da sadece genel yetenek ve genel kültür testleri uygulanmaktadır. Bu sınava ön lisans mezunları ve ön lisans ikinci sınıf okuyanlar girebilir. Ön lisans bitirdikten sonra şu anda lisans okuyan öğrenciler de bu sınava girebilir. Ancak ön lisans sınavına girmeleri durumunda lisans sınavına giremezler.

Gaziantep özelinde ön lisans kadrolarına özel planlanmış derslerimizle sizlerin yanındayız. Hedefinizi biliyor, bu hedefinize ulaşmanız için Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bir KPSS kursunun sunması gereken tüm kaynak, kitap, test, deneme ve materyallerin yanında tecrübemizi ortaya koyuyoruz.

KPSS ORTAÖĞRETİM

KPSS Ortaöğretim Sınavı da tıpkı ön lisans sınavı gibi çiftli yıllarda yapılır. Adaylar sadece genel yetenek ve genel kültür testlerine girerler. Lise mezunlarının girebileceği bu sınava sınavın iki yıl geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olup da henüz lisede okuyan adaylar da girebilir. Ön lisanstan mezun olmuş durumdaki adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremezler.

İki yılda bir ayağınıza gelen bu fırsatı kaçırmayın, siz de memur olma şansını yakalayın. KPSS Ortaöğretim gruplarına özel ders programlarımız ile Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi olarak hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için çalışıyoruz. Alanında öncü bir KPSS kursu olarak hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için buradayız.

KPSS ÖĞRETMENLİK

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında öğretmenlik yapmak isteyenler KPSS-A kadroyla birlikte yapılacak olan KPSS Lisans sınavına girerler. Daha sonra Eğitim Bilimleri sınavına katılırlar. Bunun dışında bazı branşlarda adayların alanlarına bağlı olarak öğretmenlik alan bilgisi sınavına (ÖABT) girmeleri gerekmektedir. Öğretmenlik alan bilgisi sınavına girecek bölümler şunlardır:

1) Türkçe Öğretmenliği

2) İlköğretim Matematik Öğretmenliği

3) Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği

4) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

5) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

6) Tarih Öğretmenliği

7) Coğrafya Öğretmenliği

8) Matematik (Lise) Öğretmenliği

9) Fizik Öğretmenliği

10) Kimya Öğretmenliği

11) Biyoloji Öğretmenliği

12) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

13) Yabancı Dil (İngilizce Öğretmenliği)

14) Rehber Öğretmen

15) Sınıf Öğretmenliği

16) Okul Öncesi Öğretmenliği

17) Beden Eğitimi Öğretmenliği

ÖSYM AÇIKLAMASI: MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 9 sayılı “Öğretmenlik Alanları Atama ve Ders Okutma Esasları” doğrultusunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği alanlarının ikisinde de sınava girme hakkı bulunan adaylar (İlahiyat Fakültesi/İlahiyat Bilimleri Fakültesi/Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi/Dinî İlimler Fakültesi/İslami İlimler Fakültesi öğrencileri/mezunları) başvuru formunun 17. ve 18. bilgi alanlarında ilgili iki seçeneği de işaretleyebileceklerdir. Bu adaylar hariç bu alanlarda sadece tek bir ÖABT alanı işaretlenebilecektir:

18) ÖABT SINAV ALANI-2 (İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri)

Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi, Yargı Akademi Yayınlarının yıllara dayanan köklü tecrübesi ve kurumsal olarak 30 yıllık eğitim geçmişiyle öğretmenlik adaylarının Gaziantep’teki bir numaralı tercihi olmayı sürdürüyor. Öğretmenlik gruplarına özel ders programlarımız, ÖABT kurslarımız, eğitim bilimleri alanında her biri branşının en iyisi olan eğitimci kadromuzla sizlerin yanındayız. Gaziantep’te KPSS’ye Gazikent Yargı Akademide hazırlanılır.

Gaziantep özelinde belirlediğimiz özel çalışma programlarımızla Gaziantep eğitimine katkımızı sürdürüyoruz. 30 yıllık geçmişimiz ve eğitim alanında uzmanlaşmış danışman ve rehberlerimizle hazırlık sürecinden tercih dönemine ve atama sonuçlarına kadar yanınızdayız.

Gaziantep Özel Gazikent Yargı Akademi, Gaziantep’te KPSS hazırlığında köklü ve lider kurum olmanın sorumluluğuyla KPSS kursu alanında sektörün temposunu belirliyor.

2019 ÖSYM KILAVUZUNA GÖRE KPSS SORU SAYILARI VE SINAV SÜRELERİ TABLOSU

ÖSYM 2019 KPSS Kılavuzuna erişmek için tıklayın: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/KPSS/kilavuz22072019.pdf

Paylaş:
Blog Hakkında Yorumlarınız

Yorum Yapmak için sitemize üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yorumlar

    Henüz Yorum Yapılmamış... İlk Yorumu Sen Yap


Üye GİRİŞ